Hoe kies je een kerstboom? – Sapin Belge Ga naar de inhoud

Welkom gast

Gelieve inloggen of registreren
Comment-choisir-un-un-arbre-de-Noël Sapin Belge

Hoe kies je een kerstboom?

Het kiezen van een levende kerstboom is een van de meest klassieke kersttradities die er zijn. Hoewel de tijd om bomen te kopen maar één keer per jaar plaatsvindt, is het een herinnering die nog tientallen jaren in herinnering zal blijven. Wij laten u zien hoe u een echte kerstboom kiest die de hele feestdagen meegaat. U vindt hier ook onze essentiële tips voor het verzorgen van een levende kerstboom, zodat deze vrolijk en stralend blijft. Vergeet na de feestdagen niet uw echte kerstboom te recyclen voor duurzame, milieuvriendelijke vieringen.

Hoe kies je een kerstboom?

Kies de locatie van de kerstboom in het versierde huis

Voordat u het veld of de winkel in gaat om de perfecte boom van dit jaar te kiezen, moet u zeker weten waar u de boom wilt plaatsen en hoeveel ruimte er beschikbaar is. Probeer plaatsen in de buurt van warmtebronnen te vermijden, zoals radiatoren, open haarden, ventilatieopeningen en zelfs televisies of zonnige ramen. Probeer de boom ook op een plek met weinig verkeer te plaatsen om onbedoelde botsingen en mogelijke veiligheidsproblemen te voorkomen. Vervolgens moet u de afmetingen van de beschikbare ruimte meten, waarbij u er rekening mee moet houden dat een boomstandaard een paar centimeter extra hoogte zal toevoegen, net als een ster of engel om de kroon compleet te maken.

Tussen de top van uw boom en het plafond moet u minimaal 15 cm ruimte laten. Als u van plan bent een dennenkrans te gebruiken, houd dan rekening met minimaal 30 cm. Als je een standaard plafond van 240 cm hebt, is een boom van 210 cm hoog ideaal.

Weet wat je wilt

Elke boomsoort is een beetje anders, dus om de beste soorten echte kerstbomen voor uw gezin te vinden, moet u ze afstemmen op de behoeften en wensen van uw huis. Als u bijvoorbeeld kinderen heeft, kunt u kiezen voor dennen of sparren met zachte naalden in plaats van sparren , waarvan de scherpe naalden pijn kunnen doen als u erop stapt.

Op de grond zie je drie of vier veel voorkomende soorten dennenbomen. Sommige dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het juiste type zijn de kleur, vorm en uitstraling van de boom. Sommige bomen zijn donkergroen en andere hebben grijze of witte tinten. Sommige bomen hebben strakke takken, andere staan ​​verder uit elkaar. Eén ding om te onthouden is dat als de boom er erg vol uitziet maar geen versieringen heeft, het moeilijk kan zijn om hem met slingers te versieren. De meeste bomen die op een perceel terechtkomen, zijn tijdens het selectieproces onderhouden en gemaaid om er goed uit te zien. Dan krijg je het thuis en besef je dat er heel weinig ruimte is voor ornamenten. Het is misschien het beste om er een te kiezen met een paar lege ruimtes. Je kunt ook een paar van je favoriete ornamenten meenemen om in het veld te testen. Zorg er ook voor dat de eerste voet van de stam recht is, anders heb je veel moeite om het thuis correct te doen.

Houd rekening met alle hoeken

Ga 1,5 tot 2,5 meter achteruit en bekijk de boom vanuit verschillende gezichtspunten. Zoek naar een boom met dichte vertakkingen, goede vorm, kleur en geur. De stam moet recht (of bijna) zijn en mag niet zichtbaar zijn door het gebladerte.

Controleer de versheid van de boom

Controleer eerst de stam van de verse kerstboom . De stam moet enigszins plakkerig zijn. Buig een naald doormidden met uw vingers; Verse dennenbomen moeten breken, terwijl verse dennen buigen en niet mogen breken.

Om de beste kerstboom te vinden die het langst meegaat, pak je voorzichtig de binnenkant van een tak vast en trek je je hand naar je toe. De naalden moeten aan de boom blijven. Je kunt ook zachtjes met het afgeknipte uiteinde van een boom op de grond tikken; als er een paar naalden vallen, zou de boom in goede staat moeten zijn. Als er veel naalden vallen, blijf dan zoeken naar een andere boom.

Sommige soorten kerstbomen veranderen van diep, rijk groen naar dof grijsgroen als ze te droog zijn. Wees voorzichtig en houd er rekening mee dat groen beter is.

Tips voor het verzorgen van uw kerstboom

Zodra u uw levende kerstboom mee naar huis neemt, is het van essentieel belang dat u er goed voor zorgt, zodat hij er tijdens de feestdagen fris en mooi blijft uitzien. Goed onderhoud zorgt ervoor dat uw boom wekenlang zijn naalden en glans behoudt. Hier zijn enkele essentiële tips:

1. Verfris de stam van de dennenboom

Eenmaal thuis, knipt u ongeveer 2 tot 3 cm vanaf de basis van de stam af om een ​​betere wateropname mogelijk te maken. Deze stap is cruciaal omdat het voorkomt dat het sap uitdroogt en de interne kanalen van de stam blokkeert. Plaats de stam dan onmiddellijk in een bak met water zodat de boom vocht begint op te nemen.

2. Kies de juiste locatie

Plaats uw boom niet in de buurt van warmtebronnen zoals open haarden, radiatoren of ventilatieopeningen. Door de hitte droogt de boom snel uit, waardoor de naalden vallen. Kies in plaats daarvan voor een koele plaats, beschut tegen tocht en, indien mogelijk, uit de buurt van druk verkeer om onbedoelde schokken te voorkomen.

3. Geef regelmatig water

Een verse kerstboom kan de eerste dagen wel enkele liters water opnemen, zorg er dus voor dat de voet altijd onder water staat. Controleer dagelijks het waterpeil om te voorkomen dat de tank leegloopt, omdat een uitgedroogde boom snel zijn naalden verliest en uitdroogt.

4. Gebruik afgeknipte takken

Als u enkele takken van uw boom moet afknippen om in uw ruimte te passen, gooi die takken dan niet weg. Gebruik ze om slingers, kransen of centerpieces te maken. Dit helpt het gebruik van de boom te maximaliseren en voegt een extra feestelijk tintje toe aan uw interieur.

5. Recycle de boom na de feestdagen

Zodra de feestdagen voorbij zijn, recycleert u uw boom volgens de lokale aanbevelingen. Veel gemeenten organiseren dennenboominzamelingen om deze om te zetten in compost of mulch voor tuinen. Het is belangrijk om uw boom niet in een open haard te verbranden, omdat de harsen in dennenbomen gevaarlijke schoorsteenbranden kunnen veroorzaken.

Het verzorgen van een levende kerstboom lijkt misschien ingewikkeld, maar door deze eenvoudige tips te volgen, kun je de hele vakantie genieten van de schoonheid en geur ervan.

Comment-prendre-soin-d-un-sapin-de-Noël Sapin Belge

Uw verlanglijst