Hoe wordt uw Nordmann-kerstboom gekweekt? - Belgische spar – Sapin Belge Ga naar de inhoud

Welkom gast

Gelieve inloggen of registreren
Comment-est-cultivé-votre-Sapin-de-Noël-Nordmann Sapin Belge

Hoe wordt uw Nordmann-kerstboom gekweekt?

De eerste drie maanden van het jaar worden, als het weer het toelaat, besteed aan het schoonmaken van de plantages. Tijdens de kerstperiode genereren de veelvuldige bezoeken aan de dennenbossen en het kappen van de Nordmann-sparren organisch afval en beschadigen ze de bodem enigszins.


Dit is ook het moment om 3 tot 4 jaar oude zaailingen te planten die over een paar jaar bij jou in huis zullen belanden. Als algemene regel geldt dat er elk jaar 5 tot 10 keer de hoeveelheid kerstbomen wordt herplant die zijn verkocht, als de oppervlakte van de boerderij dit toelaat.


Van de lente tot de vroege zomer is het de onderhoudsperiode voor dennenbomen.
De ruimtes tussen de dennenbomen worden vrijgemaakt. Toekomstige Nordmann-kerstbomen worden gekapt om ze de conische vorm te geven die je kent en om ze te stimuleren in hun ontwikkeling.


Jonge dennenbomen die aan het begin van het jaar worden geplant, worden beschermd om incidenten met wilde dieren te voorkomen.
Van alle dennenbomen worden de knoppen gecontroleerd, waardoor we de goede voortgang van hun ontwikkeling kunnen verifiëren. Grote aantallen gezonde knoppen voorspellen een prachtige kerstboom in de komende maanden of jaren!


De zomer gaat voorbij met de verwachting van enkele stormen, zodat de jonge dennenplanten die nu zes maanden in de grond staan ​​geen gebrek aan water hebben. Onvoldoende hydrometrie zou leiden tot schokken of tekortkomingen in hun ontwikkeling. Als het geval zich voordoet, herstellen de bomen in de jaren die volgen grotendeels van deze problemen dankzij goed onderhoud.


Aan het begin van het schooljaar worden kerstbomen gelabeld op basis van hun afmetingen. Dit maakt het werk van de houthakker die binnenkort uw kerstbomen gaat kappen...


In of rond de kerstperiode worden de Nordmann-sparren aan de muur eindelijk gekapt, hun poten worden bijgesneden en ze worden bevestigd op steunen gemaakt van houten plakjes. Vervolgens worden ze verpakt in een dubbel beschermnet om eventuele aanvallen van buitenaf tijdens het transport te voorkomen en zo snel mogelijk verzonden voor thuisbezorging.


De lege plekken die achterblijven door het verwijderen van de Nordmann-kerstbomen worden in januari opgevuld door het planten van nieuwe scheuten en de start van een nieuwe cyclus...

Sapin Belge zet zich als ecologisch verantwoord bedrijf in voor de planeet. Dit is de reden waarom we met Kerstmis, naast de dennenbomen die automatisch en in grote aantallen door de dennenplantages worden herplant, ook bomen zullen herplanten om deel te nemen aan de herbebossing van de aarde.

Le-Père-Noël-est-écolo Sapin Belge
5-conseils-pour-conserver-votre-sapin-naturel-belge Sapin Belge

Uw verlanglijst