Wat zijn de verschillende soorten en soorten kerstbomen? - – Sapin Belge Ga naar de inhoud

Welkom gast

Gelieve inloggen of registreren
Quelles-sont-les-différentes-variétés-et-espèces-de-sapins-de-Noël Sapin Belge

Wat zijn de verschillende soorten en soorten kerstbomen?

Kerstmis komt eraan en het is het ideale seizoen om na te denken over het kiezen van de boom die uw woonkamer zal sieren en verfraaien. Sparren zijn er in verschillende maten en soorten, dus het maken van de beste keuze is niet helemaal eenvoudig. U bent op zoek naar de kerstboom die deze vakantie onvergetelijk zal maken en goede jeugdherinneringen zal oproepen. Hier vindt u een goed gedetailleerde selectie van enkele soorten en variëteiten kerstbomen.

Sparren

De Abiesspar of picea is de meest populaire kerstboom tijdens de feestdagen. Het is bossig en gemakkelijk herkenbaar dankzij de harsachtige geur en het donkergroene pigment. De spar is een piramidale groene spar, hij laat zijn takken subtiel naar de top draaien. 

Deze naaldboom groeit zeer snel. In slechts acht jaar kan hij zelfs een hoogte van twee meter bereiken. Daarmee is het de snelst groeiende kerstboom vergeleken met zijn soortgenoten. Het enige nadeel is dat Picea Abies heel snel zijn naalden verliest. 

De Nordmann-spar 

De Nordmann- of Caucasica-spar komt oorspronkelijk uit Rusland. Het wordt nog steeds de dennenboom van het noorden genoemd en is nu de keuze van miljoenen huizen voor Kerstmis. Het is een kegelvormige boom met zeer donkergroene naalden aan de bovenkant en zilveren naalden aan de onderkant.

Het belangrijkste voordeel is dat het zijn naalden niet gemakkelijk verliest, zelfs niet als het in uw huis "gesneden" wordt geïnstalleerd. Voor wie het langer wil vieren: de boom kan een maand lang in huis blijven staan ​​zonder ook maar één naald te verliezen. Wanneer deze boom in een kluit of container staat, is het mogelijk om deze te herplanten. De grote Nordmann-spar is majestueus en groeit heel langzaam.  

De Nobilis-boom

Het is een dennenboom die duidelijk opvalt dankzij zijn blauwachtige naalden die zacht aanvoelen en zijn aangename geur. Zijn gesprek duurt net zo lang als de Nordmann-spar. De takken zijn echter niet altijd harmonieus of conisch. Dit maakt het versieren lastig, omdat er geen slingers en kerstballen aan kunnen hangen.

De omorika

De Picea Omorika, ook wel de Servische zilverspar genoemd, komt oorspronkelijk uit de Balkan. Het heeft lange, zeer heldergroene en licht zilverachtige naalden. Hoewel deze naalden lang zijn, zijn ze minder bossig en dicht dan de eerder genoemde sparren. Het zijn echter de naalden en de vorm die hem een ​​nogal bijzondere uitstraling geven. Makkelijk te vinden decoratie-ideeën om op eerste kerstdag een mooie boom te maken. De Servische spar wordt zelden aangetroffen in tuincentra.

Door deze boom in een pot of container te kopen, kunt u hem in uw tuin planten. Het andere voordeel is dat het compatibel is met elk type bodem, zelfs als het kalksteen of klei bevat. Na de Picea Abies is de Servische zilverspar de meest voorkomende soort. 

De Pungens

Deze conifeer onderscheidt zich door zijn lichtblauwe naalden en zijn goede geur. Zijn kleur geeft hem ook de naam “blauwe spar”. Het is een winterharde boom met stekelige doornen. Het is zelfs niet aan te raden om ze te kopen als je jonge kinderen of dieren bij je hebt. In een pot of in een plug, plant hem indien mogelijk opnieuw in uw tuin.

De pungens is een heel mooie boom met een even originele vorm. Het is vrij opmerkelijk en aanwezig in groene ruimtes en tuinen. De hoogte kan ongeveer vijftien (15) meter hoog zijn. Het sterke punt van deze boom, afgezien van zijn kleur en zijn lengte, is dat hij zijn naalden niet verliest.

De omgekeerde boom

Dit is een bijzondere kerstboom die vooral door zijn compacte en omgekeerde uiterlijk niet onopgemerkt blijft. Zoals de naam al doet vermoeden, ziet de omgekeerde dennenboom of Picea inversa eruit alsof hij ondersteboven staat.

Dit is echter de oorspronkelijke vorm. Deze dennenboom is aantrekkelijker vanwege het spektakel dat zijn takken bieden. Deze laatste nestelen zich, als ze lang zijn, op de grond en vormen een donkergroen tapijt op de grond. De voet of steun van de boom is niet meer zichtbaar, omdat de takken deze volledig bedekken. Het is gemakkelijk te onderhouden en opnieuw te planten. Het bloeit effectief onder de volgende omstandigheden:

  • Een temperatuur van -15°C;
  • Een doorlatende (makkelijk lekkende) en verse grond;
  • Van zonlicht.

Regionale dennenbomen

Regionale sparren zijn specifiek en behoren tot specifieke regio's. Deze plantages worden uitsluitend verkocht aan lokale tuinders of kwekerijen. Dus in plaats van een boom te willen bezitten, kunt u heel goed besluiten een regionale boom te kiezen. Een gemotiveerde keuze, misschien omdat u tot deze regio behoort of vanwege de smaak van de lokale bevolking.

De zilverspar

Het is de meest indrukwekkende en hoogste Europese boom. De zilverspar kan 60 meter hoog worden, soms zelfs hoger en zo’n 80 meter hoog. Deze boom kan ook wel 500 jaar oud worden, een lange levensduur die hem tot de koning van de bossen zou kunnen maken. De diameter van zijn stam is minstens zo indrukwekkend: 2 meter als hij volwassen is.

De top van de boom is eerst conisch en zeer puntig, neemt vervolgens een ovale vorm aan en spreidt zich uiteindelijk uit. De stam van de conifeer is recht en de takken en twijgen horizontaal. Door de jaren heen worden de takken onregelmatig. Deze verschillende transformaties van deze boom worden gedurende zijn hele levenscyclus beetje bij beetje waargenomen. 

De organische boom

Bezorgd over de impact op het milieu die de teelt van sparren met zich meebrengt, wordt biologische spar gebruikt als herstellend middel. De biologische boom heeft inderdaad verschillende voordelen. Het is natuurlijk, bevat geen chemische elementen en respecteert de biodiversiteit van het milieu. Elke keer dat er een biologische boom wordt gekapt, wordt er meteen een andere geplant.

Het is een techniek die tot doel heeft de schadelijke effecten van kooldioxide (CO2) zoveel mogelijk te elimineren. Bovendien wordt deze ecologische boom gerecycled en zoals elk natuurproduct dat geen chemisch afval bevat, is hij biologisch afbreekbaar. Ook al is hij biologisch, deze boom is toegankelijk tegen een betaalbare prijs.

De kunstmatige boom

De kunstkerstboom is zeer realistisch ook al is het een nepboom. Klein of groot, deze synthetische boom is een puur plastic product. Het voordeel is de gebruiksduur en de zeer stabiele metalen voet. Deze kan onbeperkt hergebruikt worden. Hij is verkrijgbaar in verschillende modellen, design en kleur, passend bij ieders smaak. Hij past zich goed aan uw interieur aan en is te verkrijgen voor een instapprijs.

Nu heeft u voldoende informatie over de verschillende soorten en soorten dennenbomen om te weten hoe u uw feestelijke heesters kunt kiezen. Elk detail of aspect van de door u gekozen boom kan u inspireren om hem alleen of met uw gezin te versieren, in een magische sfeer.

Houd er echter rekening mee dat u rekening moet houden met het formaat dat geschikt moet zijn voor uw kamer, de kleur van de boom en het gewicht. Houd ook rekening met het budget, de geur en de kosten van onderhoud. De bellen, lichtslingers en kerstkrans maken het interieur uiteindelijk warm en kondigen de komst van de Kerstman aan.

Livraison-de-sapin-de-Noël-à-Bruxelles-et-partout-en-Belgique Sapin Belge
Sapin-naturel-versus-sapin-artificiel-lequel-choisir-pour-un-Noël-réussi Sapin Belge

Uw verlanglijst